Håndværk

På Håndværk anvender vi håndværket i større sammenhænge, vi arbejder med mindre opgaver på skolen, hvor vi anvender det rigtige håndværk, og selvfølgelig egenproduktion af selvvalgte opgaver.

Vi arbejder ud fra fire hovedtemaer:

Tømrerens teknikker

Igennem skoleåret har vi fokus på, hvordan en rigtig tømrer arbejder. Ved du f.eks. hvordan man tapper et skellet? Vi skal i skoleåret bygge et hus i gode rustikke materialer som kalmartræ samt egestolper. Her er der særlig fokus på teknikker og metoder. Vi skal efter samme principper bygge en bålplads til familien. Under hele processen vil det være kvalitet, der er i højsædet. I forløbet indgår også undervisning i f.eks. værktøjslære.

Mindre håndværk

I den mørke vinter rykker mange af aktiviteterne indendørs. I denne periode arbejder vi på værkstederne, her vil du kunne bygge mindre ting til dig selv. Tidligere elever har f.eks. bygget borde, stole og skabe. Specielle produkter som remedier til rollespil - alt fra skjolde, sværd og langbuer m.m. kan bygges. Igen er det seriøsiteten omkring håndværket, der er afgørende.

Metalarbejde

Vi arbejder på skolens metalværksted, og her er det også det rigtige håndværk, der er det vigtige. Vi arbejder med større og mindre metalarbejder bl.a. skal vi lave en smuk grill til den bålplads vi laver. I vinterhalvåret vil du arbejde med små projekter - tidligere elever har f.eks. bygget trehjulet knallerter, lysestager og motoriserede løbehjul.

Motorlære

For dem, der har interesse vil motorlære også være en del af programmet. Her vil du kunne skille og renovere forskellige typer af motorer. Du kan selv medbringe egnede motorer og så har vi, på skolen, altid egnede motorer til opgaven. Vi vedligeholder også skolens bob-cars inden vi skal ud at køre i dem.

Håndværk

- Ægte håndværk i træ og jern - lær det helt fra bunden!

Vi arbejder ud fra fire hovedtemaer:

• Tømrerens teknikker
  • Mindre håndværk