Kreativ

KrEATIV

ELSKER DU AT VÆRE KREATIV & HAR LYST TIL AT UDFORDRE DINE KREATIVE EVNER? PÅ KREATIV ARBEJDER VI UD FRA DIVERSE TEMAER SOM F.EKS. AKRYLMALING, FOTO, SKULPTURER, STREET ART, GENBRUGSMATERIALER M.M..

Vi tager udgangspunkt i at udfolde elevens kreative evner, indenfor de angivne temaer i løbet af året. I begyndelsen af skoleåret bliver elevernes idéer og ønsker inddraget i planlægningen, således at de har indflydelse på de ting der arbejdes med.

Vi arbejder ud fra 4 hovedtemaer:

Maling

I arbejdet med maling arbejdes der med farvelære, malerier, portrætter, dekorering af genstande som eksempelvis lysestager, stole osv. Derudover bliver eleverne også introduceret for porcelænsmaling, med henblik på Royal Copenhagens musselmalet porcelæn i en mere moderne udgave.

Foto

Foto- og videokunst vinder større og større indpas i kunstkulturen, hvilket lægger op til at arbejde med bl.a. popkunstens elementer. Der arbejdes med sporjagt, hvor eleverne skal finde former, farver osv. i naturen og lokalområdet. Derudover arbejdes der også med fotoportrætter.

Street Art

Gadebilledet i større byer, som København, Berlin og London byder på masser af gadekunst der ofte har sociale og politiske budskaber. I arbejdet med Street Art vil eleverne blive præsenteret for de større kunstnere som 'Husk Mit Navn' og 'Banksy', og der arbejdes både med plane billedfremstillinger såvel som rumlige i form af installationer og skulpturer.

Genbrugskunst

Her arbejdes der bl.a. med genbrugsmaterialer fra genbrugspladsen og andre kasserede genstande. Arbejdet med genbrugsmaterialer henvender sig ofte til installationskunst og skulpturer. I en tid hvor der er stort fokus på miljø og genbrug er det et spændende tema at arbejde med, da refleksion omkring emnet ikke kan undgås helt.