Vi arbejder ud fra fire hovedtemaer:

Fiskeri på Lolland og Falster

Sensommer på Lolland

Her skal vi på bedste bonderøvs-manér lave vores egen æblemost, plukke sensommerens bær og frugt og lave egen marmelade. Produkterne anvendes til produktion med det formål at sælge det til vores årlige julebasar. Her ønsker vi at tjene så meget som muligt fordi fortjenesten anvender vi pi familien i fællesskab. Derudover begynder vores gennemløbende årsprojekt, der består i vinterfodring af fugle og råvildt. Her klargør vi fodrepladserne og i september påbegyndes fodringen. Vi skal på kanotur på et af Danmarks skønneste områder, Maribosøerne. En tur med indbygget overnatning og nattefiskeri.

Udeliv og naturprodukter

I den møre vinter rykker mange af aktiviteterne indendørs. Vi skal snitte træfigurer, lave egne knive, flette i pil, bygge redekasser og fodrerpladser til den kommende sæson. Vi skal koge opsatser og plademontere sommerens bukkeopsatser.

Jagt og natur

Jagtsæsonen begynder og vi skal i denne periode på forskellige jagter. Vi skal på andejagt, fasanjagt, haretramp og rævejagt. Vi skal deltage som klappere på godsjagter, vi skal på mindre jagter og forsøge med at ”nakke” og efterfølgende ”æde” de forskellige vildtarter. Naturligvis er der et alternativ til hvis jagtens gudinde svigter. F. eks kogte grissehaler med gule ærter. Vinterfodringen er nu i fuld gang sideløbende. Vi skal forsøge med forskellige vildtretter for til sidst at vælge de bedste ud til glæde for resten af skolen. Når vi har køkkenuge i vinterhalvåret har vi en ”Vildttests-uge”. ”Plant for vildtet” er også en fast vinteraktivitet. Sideløbende hermed kører der forberedende undervisning, som giver adgang til den obligatoriske jagtprøve til dig, der ønsker jagttegn. Jagttegnsundervisningen er en del teoretisk og ikke obligatorisk - du skal derfor tilmelde dig særskilt sammen med denne tilmelding.

Fiskeri på Lolland og Falster

Foråret sætter ind og solen kommer frem efter vinterens mørke. Fiskene bliver igen aktive og vi fanger hvad der er relevant for årstiden. Vi forsøger at fange forårets gedder, skaller, havørreder, aborrer og hornfisk. Ydermere forsøger vi os med en gammel disciplin, rejestrygning som sikkert er kendt af bedsteforældrene. Vi fisker også med garn sat ved vadning. Her er det igen det velkendte nak og æd koncept vi anvender, ingen fisk, ingen pålæg til brødet. Vi steger fiskene på stranden krydret med strandens friske men salte havvand.

Vi arbejder ud fra fire hovedtemaer:

• Sensommer på Lolland
  • Udeliv og naturprodukter