Hundelinjen

Har du en hund og gerne vil have den med på efterskole, er vores hundelinje lige noget for dig!
Et år med hund på Bindernæs Efterskole, bliver et år med masser af ansvar, samvær og samarbejde med menneskets og din bedste ven.

Tag din hund med

Du medbringer selv din hund på hundelinjen, og den bor på dit værelse, når du er der, men skal kunne bo i hundehus med løbegård, eller være i bur på værelset, når du er til time, på tur eller er andre steder, hvor du ikke kan have hund med.
Har du hund med på efterskole, er det en selvfølge, at du selv står for den daglige pasning.

Optagelsesprøve

Alle hunde skal til en optagelsesprøve hos skolens hundelinjelærere for at sikre, at de har den rigtige psyke og sind.

 

Undervisningen

Du arbejder med din hund i undervisningen. I vil arbejde med grundlæggende dressur, agility, jagtdressur og brugshundetræning. Du vil møde gæstelærere på hundelinjen – det kan være dyrlæge, trænere i f.eks. BAT-træning eller specialister i hundepsykologi, en ejer af et hundepensionat, en kennelejer og en jagthundetræner. Tolderne laver et undervisningsforløb der inkluderer opvisning med deres egne brugshunde.

"Jeg valgte hundelinjen fordi jeg elsker hunde og ville have det svært hvis jeg skulle undvære min hund et år. Min yndlingsting ved hundelinjen er, at jeg altid har min hund ved min side og det giver mig tryghed. Og at jeg møder andre der har det på samme måde."

Ditte Hansen

Hundelinjen

Årgang 2021/21

"Jeg har valgt hundelinjen fordi jeg gerne ville på efterskole og have det sociale del der følger med.. Men min hund er også min bedste ven og hjælper mig igennem meget, så det var den perfekte løsning"

Anna Rasmussen

Hundelinjen

Årgang 2021/22

"Jeg har valgt hundelinjen fordi jeg gerne vil udforske nye måder at træne og være sammen med min hund på og samtidig være sammen med andre med samme interesse som jeg selv har"

Mille Mannicke

Hundelinjen

Årgang 2021/22

"Jeg valgte Bindernæs efterskole på grund af deres hundelinje som virkelig vækkede interesse i mig fordi de er den eneste skole i landet der tilbyder muligheden for at sin hund med på efterskole og det synes jeg bare var mega fedt fordi jeg træner meget med min hund i min fritid"

Noah Andersen

Hundelinjen

Årgang 2021/22

Faciliteter på linjen

Der vil blive brugt meget tid på hundens røgt og pleje i skolens hundestylinglokale. Lokaler er indrettet med hæve-sænke borde og vask til den løbende pasning af hundene. I den indendørs del af undervisningen lærer du om pelspleje, klipning af klør etc., men også til at kunne tjekke hundens helbred. I løbet af året får vi på hundelinjen besøg af vores dyrlæge der underviser i hundens sundhed.

Bindernæs Efterskole har et stort udendørsareal, hvor hundene trænes på vores egen agility-bane, både i undervisningen og i fritiden. Vi bor i naturskønne omgivelser hvor du har rig mulighed for samvær med din hund også i fritiden. I kan gå til vores skønne strand ved Østersøen, hvor du har rig mulighed for at give din hund en dukkert, og hvem ved hvis du er frisk kan du jo bade med.

Se mere om faciliteter

Menneskets bedste ven

Når man har sin hund med på efterskole, er det en selvfølge, at man selv står for den daglige pasning.
Et år med hund på Bindernæs Efterskole, bliver et år med masser af ansvar, samvær og samarbejde med menneskets bedste ven.

Den årlige lejrskole og afslutning

Årets finale er lejrskolen i foråret, hvor du kan vælge at få kulturhistoriske oplevelser i en af Europas smukkeste storbyer eller du kan udfordre dig selv på en adventure-tur i de tjekkiske bjerge. Lejrskolen er på tværs af linjer og klasser.
Efter lejrskolen mangler vi kun folkeskolens afgangseksamener og en fantastisk afsluttende uge, hvor du forhåbentligt vil se tilbage på et skoleår, der har budt på en mange oplevelser, personlig udviking og en masse venner for livet.