pexels-photo-175709.jpeg

Håndværk

BINDERNÆS EFTERSKOLE ER STOLTE AF AT PRÆSENTERE DE ALLER SEJESTE LINJER: VI TILBYDER ALT FRA RIDNING, HÅNDVÆRK, DYREPASSER, ESPORT, IDRÆT OG MEGET MERE

Håndværk

- ÆGTE HÅNDVÆRK I TRÆ OG JERN - LÆR DET HELT FRA BUNDEN!

På Håndværk anvender vi håndværket i større sammenhænge, vi arbejder med mindre opgaver på skolen, hvor vi anvender det rigtige håndværk, og selvfølgelig egenproduktion af selvvalgte opgaver.

VI ARBEJDER UD FRA FIRE HOVEDTEMAER:

Tømrerens teknikker

Mindre håndværk

Metalarbejde

Motorlære

TØMRERENS TEKNIKKER

Igennem skoleåret har vi fokus på, hvordan en rigtig tømrer arbejder. Ved du f.eks. hvordan man tapper et skellet? Vi skal i skoleåret bygge et hus i gode rustikke materialer som kalmartræ samt egestolper. Her er der særlig fokus på teknikker og metoder. Vi skal efter samme principper bygge en bålplads til familien. Under hele processen vil det være kvalitet, der er i højsædet. I forløbet indgår også undervisning i f.eks. værktøjslære.

MINDRE HÅNDVÆRK

I den mørke vinter rykker mange af aktiviteterne indendørs. I denne periode arbejder vi på værkstederne, her vil du kunne bygge mindre ting til dig selv. Tidligere elever har f.eks. bygget borde, stole og skabe. Specielle produkter som remedier til rollespil - alt fra skjolde, sværd og langbuer m.m. kan bygges. Igen er det seriøsiteten omkring håndværket, der er afgørende.

METALARBEJDE

Vi arbejder på skolens metalværksted, og her er det også det rigtige håndværk, der er det vigtige. Vi arbejder med større og mindre metalarbejder bl.a. skal vi lave en smuk grill til den bålplads vi laver. I vinterhalvåret vil du arbejde med små projekter - tidligere elever har f.eks. bygget trehjulet knallerter, lysestager og motoriserede løbehjul.

MOTORLÆRE

For dem, der har interesse vil motorlære også være en del af programmet. Her vil du kunne skille og renovere forskellige typer af motorer. Du kan selv medbringe egnede motorer og så har vi, på skolen, altid egnede motorer til opgaven. Vi vedligeholder også skolens bob-cars inden vi skal ud at køre i dem.

En del af Håndværk & Udeliv-familien

Håndværk & Udeliv-familien består af elever fra linjerne Håndværk, Mekaniker, Dyrepasser, Ridning og Natur, der overvejende bor på 3 tre mands værelser med eget toilet og bad.

I Håndværk & Udeliv-familien er det vigtigt, at vi har det godt, og sammen laver nogle forskellige sociale- og hyggelige aktiviteter, som du måske ellers ikke ville få set og prøvet.

På din linje dyrker vi din interesse sammen med andre, der har samme interesse for faget som dig,
for nogle vil det endda betyde, en uddannelsesmæssig prægning på langt sigt.

Årets finale er vores fantastiske lejrskole, der i forsommeren går til Prag. Her besøger vi Europas klart smukkeste by. Efter lejrskolen mangler vi kun de afsluttende prøver og en fantastisk afsluttende uge, hvor vi forhåbentligt vil se tilbage på et skoleår, der har givet en masse oplevelser, udviklet dig personligt og givet dig en masse venner for livet.